woensdag 8 januari 2014

De route, voorlopig.


Amerika is groot, en ons verblijf is natuurlijk veel te kort. We moeten dus de beschikbare 4 weken vakantie volop besteden. En dat is wat we gaan doen. Deze vakantie is weer te bestempelen als een roadtrip, dus we beginnen met het uitstippelen van een route en de op de route aanwezige bezienswaardigheden. Maar waar moeten we beginnen ? Alleen al in New York kun je wel 2 weken doorbrengen zonder enige vorm van verveling, denken we, we zijn er immers nog nooit geweest.
Voor new York hebben we 2,5 dagen tot onze beschikking. We landen maandag net voor de middag op Newark Liberty Airport, ten zuidwesten van Manhattan. We hebben een hotel geboekt in Newark op 20 minuten met de metro naar Manhattan. Het vervoer van en naar het centrum is dus goed geregeld, maar waar allemaal naartoe ? Op onze lijst staan in ieder geval:

- The Empire State Building
- Ground Zero
- Grand Central Station
- Central Park
- Broadway

Mocht er nog een wat tijd over zijn....... We zien wel. In ieder geval kunnen we donderdagmorgen de camper afhalen en begint ons kilometeravontuur. Eerst op zoek naar een supermarkt om de koel- en proviandkast te vullen en vervolgens koersen we noordwaarts richting Canada om familie te bezoeken. Hier is ons eerste weekend mee gevuld en de bedoeling is om maandag weer te vertrekken naar de Niagara Falls. We zijn tenslotte in de buurt, dus dat willen we niet missen. Zo nemen we tevens een stukje Canada mee. Volgens planning zijn we vrijdag in Washington DC, misschien een dag eerder. We trekken in ieder geval 1 dag ( meer tijd had Obama niet ) uit voor de stad met het witte huis. Daarna gaan we richting Shenandoah National Park voor wat natuur en misschien wat wilde beestjes. Zeerotten als we zijn wordt het dan weer hoog tijd voor de kust en gaan we westwaarts richting Virginia Beach voor de Outer Banks Scenic Byway in North Carolina. Dit is een route over een dijk in de Atlantische Oceaan, met halverwege 2 veerboten. Vinden we leuk.

Route deel 1 New York - Washington DC
Mochten we onverhoopt dan nog geen zon hebben gezien, dan gaan we die opzoeken in Florida. De laatste volledige week in Amerika is gereserveerd voor Florida, met zeker een bezoek aan het uiterste puntje Key West. Men heeft het over geweldige zonsondergangen daar, dus die willen we op de gevoelige plaat vastleggen. En ook daar: we zien wel......
De route op de kaart is zoals we hem willen rijden, ijs en weder dienende. Het is tenslotte half april als we aankomen, dus wie weet ligt er nog een meter sneeuw. We weten inmiddels ook dat vele campings ten noorden en noordwesten van New York nog niet eens geopend zijn rond die tijd, dus hier en daar zal het wel weer improviseren worden. Maar daar zijn we goed in. En daarbij, het is geen slapen op het dak deze keer. Met dit leuke kleine campertje zijn we nogal zelfredzaam.....

Route deel 3 Jacksonville - Key West / Miami


Route deel 2 Washington - Jacksonville
 

1 opmerking:

  1. Hoi Sipke,

    Ik wil jullie heel veel plezier wensen bij deze mooie onderneming!

    Groetjes Arnold Keizer

    BeantwoordenVerwijderen